samen met een ander

Elke gemeente heeft hulp op een andere manier georganiseerd. Hou er rekening mee dat misschien niet alle genoemde organisaties en instellingen actief zijn binnen uw gemeente. U kunt het beste eerst contact opnemen met uw gemeente. Zij kunnen u, als u zelf de juiste weg niet kunt vinden, verder helpen.

0800-8115.nl
0800-8115 is een landelijk telefoonnummer dat mensen met geldzorgen van advies voorziet en zoveel mogelijk ‘warm’ doorverbindt met lokale schuldhulpverlening binnen gemeenten en bij vrijwilligersorganisaties. Het gratis telefoonnummer is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR) en helpt het bereik van de lokale schuldhulpverlening vergroten. Het telefoonnummer is er voor mensen die liever de telefoon pakken dan dat ze een test op internet invullen.

Een betaalrekening voor iedereen
Een eigen betaalrekening met betaalpas, internetbankieren en mobiele bankapp is tegenwoordig onmisbaar. Als u geen betaalrekening heeft, kunt u geen inkomen ontvangen, geld opnemen bij de geldautomaat, betalen bij betaalautomaten bij verkooppunten of ontvangen rekeningen betalen. Kortom, zonder betaalrekening is het onmogelijk om aan het hedendaagse betalingsverkeer deel te nemen. Betaalvereniging Nederland vindt daarom dat iedereen boven de 18 jaar moet kunnen beschikken over een bankrekening.

KBO
Bij KBO Limburg zijn ouderenadviseurs actief, die de leden van de KBO thuis, in hun eigen omgeving, kunnen informeren en adviseren over uiteenlopende zaken. Ouderenadviseurs zijn getrainde vrijwilligers die mensen helpen de weg te vinden bij een hulpvraag. De onafhankelijke ouderenadviseur helpt senioren op gebied van wonen, welzijn, zorg en financiën, waardoor zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De ouderenadviseurs zijn op alle levensgebieden goed opgeleid en zoeken samen met u naar passende oplossingen voor de hulpvraag in aansluiting op de eigen wensen en behoeften.

OKB Limburg
Als ondernemers in zwaar weer zitten hebben zij vaak behoefte aan iemand die hen weer op de goede weg zet en helpt bij hun bedrijfsproblemen. Het OKB-netwerk bestaat uit gemotiveerde adviseurs met ondernemerservaring en een professionele kijk op zaken. Het zijn allemaal oud-ondernemers, managers of specialisten met een specifiek vakgebied. Zij delen vrijwillig hun expertise en geven onpartijdig advies. Dat gebeurt in klankbordtrajecten van een halfjaar.

Humanitas Thuisadministratie Limburg
Humanitas Thuisadministratie helpt u uw financiën en administratie op orde te brengen én te houden. Niet één keer, maar wekelijks. Ze zetten samen met u uw inkomsten en uitgaven op een rij, gaan na waar u recht op heeft en maken een overzichtelijk huishoudboekje. Daarna kunt u zelf uw weg vinden in uw eigen administratie en financiën.
De hulp is gratis en altijd in de buurt; ze hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En ze zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

Kredietbank Limburg
Heeft u serieuze financiële problemen en weet u niet meer hoe u eruit kunt komen? Stapelen de schulden zich op en heeft u geen overzicht meer? U bent niet de eerste en zeker niet de enige die dat overkomt. En geloof het maar: het kan iedereen overkomen. Het is in elk geval heel belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen en samen met Kredietbank Limburg te werken aan een oplossing. Zo kunt u voorkomen dat er nog meer schulden bijkomen en u de vaste lasten als huur, energienota, telefoon en andere kosten niet meer kunt betalen. Dankzij de schuldhulpverlening van Kredietbank Limburg krijgt u weer grip op uw financiële situatie en kunt u weer met een gerust(er) hart de toekomst in.

Moneyfit
Moneyfit is een website voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar met vragen over geld. Op de Moneyfit.nl zijn ervaringsverhalen, tips en inspiratie te vinden die jongeren helpen om met een fitte manier met geld om te gaan. Jongeren met vragen over geld die op zoek zijn naar hulp, kunnen contact met Moneyfit opnemen. Zij worden dan, als ze dat willen, in contact met een jongerenmaatje in de buurt. Samen met dat maatje wordt gezocht naar mogelijkheden en oplossingen.

Schuldhulpmaatje
De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje bieden hulp aan mensen die te maken hebben met (dreigende) schulden. Zonder oordelen en snel. Om een vicieuze cirkel van schulden te voorkomen, richten zij zich voor de langere termijn ook op zelfredzaamheid en bewust financieel gedrag. En u mag bij een maatje altijd opnieuw aankloppen voor advies of hulp bij uw financiën.