zelf sjöldj

Met het project “Zelf Sjöld/Zelf Schuld” wil stichting Turba ervoor zorgen dat mensen die te maken hebben met armoede of schulden volwaardig mee kunnen blijven doen binnen vrijwilligersorganisaties zoals sport en muziekverenigingen, ouderenbonden, vrouwenbonden en buurtverenigingen. Vrijwilligersorganisaties die aan het project deelnemen krijgen een pakket aangeboden dat bestaat uit een ThemaTheater, een informatiebijeenkomst voor het bestuur en informatiebrochures voor leden en bestuursleden.

De introductie van het thema gebeurt op een “ludieke” manier tijdens een ThemaTheater bijeenkomst voor alle leden van uw vrijwilligersorganisatie. Verhalen van ervaringsdeskundigen worden verteld in sketches en liedjes. Verhalen met een traan, maar zeker ook met een glimlach en zelfs soms met een schaterlach. Dit gebeurt zonder de ernst van het probleem te kort te doen en in combinatie met informatieverstrekking over de problematiek. Hierdoor wordt het thema armoede makkelijker bespreekbaar binnen uw vrijwilligersorganisatie. Tijdens de informatiebijeenkomst voor het bestuur wordt besproken hoe u uw organisatie zo kunt inrichten dat ook mensen die te maken hebben of krijgen met armoede en/of schulden lid van uw organisatie kunnen blijven of lid kunnen worden.

"Zelf Sjöldj" kan worden geboekt door organisaties, instellingen en groepen. Door de financiële bijdrage van het Oranje Fonds kunnen wij 25 lokale vrijwilligersorganisaties een gratis pakket aanbieden. Als u als vrijwilligersorganisatie het reserveringsformulier invult nemen wij contact met u op om verdere afspraken te maken. Bij professionele organisaties kunnen de bijeenkomsten tegen betaling worden uitgevoerd.

Het project wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De voorstelling die onderdeel vormt van het ThemaTheater is mede tot stand gekomen door een bijdrage van Kansfonds.

 

Acteurs: Mayke Roels, Resi Coumans, Ton Custers
Techniek: Maril Snijders

 

mede mogelijk gemaakt door