zelf aan de slag

Elke gemeente heeft hulp op een andere manier georganiseerd. Hou er rekening mee dat misschien niet alle genoemde organisaties en instellingen actief zijn binnen uw gemeente. U kunt het beste eerst contact opnemen met uw gemeente. Zij kunnen u, als u zelf de juiste weg niet kunt vinden, verder helpen.

Bereken uw recht
Met dit programma kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding. Staat uw gemeente niet in de lijst? Dan maakt uw gemeente geen gebruik van Bereken uw Recht.

Geldfit
Op de website van Geldfit kunt u een test doen. Als de vragen zijn beantwoord, dan krijgt u een advies dat past bij uw financiële situatie. Ook krijgt u tips over welke organisaties u bij uw geldzaken kunnen helpen. Deze organisaties vindt u bij u in de buurt.

Eerste hulp bij schulden
Wist u dat bijna iedereen wel iemand kent met schulden? De meeste mensen hebben anderen nodig om hun schuldenprobleem aan te pakken. Lees op deze website hoe mensen zoals u en ik in de schulden kunnen raken en hoe u veilig kunt helpen.

Zelf je schulden regelen
Op deze site van het Nibud vindt u informatie over het zelf aanpakken van je schulden.
Op deze site: in 6 stappen schuldenvrij (met een invultool een realistisch aflosplan maken), algemene informatie over schulden, voorbeeldbrieven, hoe kun je een ander helpen.