zelf aan de slag

Elke gemeente heeft hulp op een andere manier georganiseerd. Hou er rekening mee dat misschien niet alle genoemde organisaties en instellingen actief zijn binnen uw gemeente. U kunt het beste eerst contact opnemen met uw gemeente. Zij kunnen u, als u zelf de juiste weg niet kunt vinden, verder helpen.

Bereken uw recht
Met dit programma kunt u zelf op eenvoudige wijze nagaan of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding. Staat uw gemeente niet in de lijst? Dan maakt uw gemeente geen gebruik van Bereken uw Recht.

Huis onder water
Staat uw huis ‘onder water’, heeft u een hypotheekachterstand of heeft u als huisbezitter te maken met financiële problemen? Deze site biedt hulp bij het in kaart brengen van uw situatie, zodat u kunt bepalen of het noodzakelijk is om actie te ondernemen. U krijgt nuttige informatie over uw situatie en over de organisaties bij wie u terecht kunt voor hulp of advies.

Eerste hulp bij schulden
Wist u dat bijna iedereen wel iemand kent met schulden? De meeste mensen hebben anderen nodig om hun schuldenprobleem aan te pakken. Lees op deze website hoe mensen zoals u en ik in de schulden kunnen raken en hoe u veilig kunt helpen.

Zelf je schulden regelen
Op deze site van het Nibud vindt u informatie over het zelf aanpakken van je schulden.
Op deze site: in 6 stappen schuldenvrij (met een invultool een realistisch aflosplan maken), algemene informatie over schulden, voorbeeldbrieven, hoe kun je een ander helpen.